PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 03. 2023. u 21:00

TRADICIONALNI recept koji osvaja na prvi zalogaj

ПРВА ПО УКУСУ И КВАЛИТЕТУ: Сарма испод сача освојиће сва ваша чула (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sarma ispod sača - Sastojci:

listovi kiselog kupusa

600 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
70  gr pirinča
600 gr suvih rebara
1 jaje
lovorov list
so
biber
crvena ml. paprika
tucana ljuta paprika
mast

Sarma ispod sača - Priprema:

Na masti ispržiti seckan luk, dodati papriku jednu i drugu, bibera, seckan beli luk i to ubaciti u meso.

Dodati opran pirinač, jaje i sve dobro izjednačiti. List raširiti na dasku, jednu kašiku staviti nadeva, saviti ivice lista i uviti sarmu.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ređati  u zemljanu činiju, između ugurati suva rebra i lovorov list. Odozgo staviti 1 kašiku masti i još malo paprike.

Foto: Bakina kuhinja

 

Naliti vodom, pokriti i staviti u renu zagrejanu na oko 250 stepeni oko 2 sata.

Sarma je vrhunska! Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo