ODLIČNA ZA DORUČAK: Ovog jutra spremamo PICA PITU (FOTO/VIDEO)

23. 03. 2023. u 07:00

POTREBNA vam je još samo čaša jogurta i imaćete idealan doručak

ОДЛИЧНА ЗА ДОРУЧАК: Овог јутра спремамо ПИЦА ПИТУ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Isprobajte recept za doručak čiji će vas ukus oduševiti.

Pica pita - sastojci:

1/2 kr tankih kora
2 jajeta
200 g sira
100 ml mleka
1/2 praška za pecivo
200 g rendane šunke ili salamice
ulje

Pica pita - priprema:

Sir izdrobiti, dodati jaja i mleko kao i prašak za pecivo i malo ulja. Izmešati. Na sto raširiti prvu koru, poprskati uljem, pa preko nje staviti drugu. 

Dodati 3-4 kašike nadeva i na dno nekoliko kašika rendane šunke. Malo saviti ivice i uviti u rolnicu. Tako do utroška.

Foto: Privatna arhiva

 

Ostaviti malo fila da se prelije odozgo, pouljiti, po želji posuti semenkama.

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Uz čašu jogurta je uživancija. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SKANDAL! NENORMALNO! Predrag Mijatović otkrio kakva prava ima 25 igrača Partizana: Nikad to nisam video!