NA PRVI POGLED IZGLEDA KAO PITA: Probajte zapečenu testeninu sa kobasicom (VIDEO)

26. 03. 2023. u 21:00

ZANIMLjIVO jelo, lako za spremanje odličnog ukusa. Uživaćete!

НА ПРВИ ПОГЛЕД ИЗГЛЕДА КАО ПИТА: Пробајте запечену тестенину са кобасицом (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

ZAPEČENA TESTENINA SA KOBASICOM - potrebno je:

300 gr testenine 

2 jaja
200 gr sira tvrđeg
200 ml kiselog mleka
50 gr suvih kobasica
malo ulja
kačkavalja
peršunov list

Foto: Bakina kuhinja

 

ZAPEČENA TESTENINA SA KOBASICOM - priprema:

Skuvati testeninu ne baš sasvim i ocediti je. U činiju razmutiti jaja, dodati kiselo mleko, kockice kobasice, 50 gr kačkavalja rendanog i izmrvljen sir. Dodati nekoliko kašika maslinovog ulja i malo soli.

Na kraju ubaciti seckan peršun i mleveni biber i izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem i sipati testeninu i malo je poravnatii.

Preko testenine sipati spremljen nadev, pa protresti da dođe između testenine. Odozgo dodati malo još mrvljenog sira i rendanog kačkavalja. Peći u rerni na 220 stepeni oko 30 min. Vrhunsko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEOBJAŠNJEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - poštuju stari kalendar (FOTO/VIDEO)

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)

PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.

28. 08. 2025. u 11:02

Komentari (0)

ZNATNO NIŽA KAMATNA STOPA: Iskoristite specijalnu ponudu