RECEPT ZA NAJTRAŽENIJU ČORBU: Današnji ručak - ništa lakše (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2023. u 12:00

ČORBA sa piletinom i povrćem

РЕЦЕПТ ЗА НАЈТРАЖЕНИЈУ ЧОРБУ: Данашњи ручак - ништа лакше (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Pileća čorba - Sastojci:

600 g pilećeg mesa

2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 koren celera i lišća
paškanat
bamija ili šaka graška
malo bibera, soli
lovorov list po želji
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica brašna
po želji suvi začin
peršunov list
malo ulja

Pileća čorba - Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan luk, dodati seckanu šargarepu i ostalo seckano povrće. Kad se malo izdinsta dodati meso. Dodati malo bibera u zrnu, po želji lovorov list. Kuvati meso da omekša.

Foto: Bakina kuhinja

 

Kuvano meso izvaditi rešetkastom kašikom i odvojiti od kostiju. U činiju staviti žumance, dodati pavlaku i brašno. Dobro izmutiti žicom.

Ubaciti jednu kutlaču čorbe i žicom izmešati. Dodati još jednu kutlaču supe i izmešati, a zatim ubaciti u čorbu.

Pustiti da čorba izbaci dva-tri ključa, dodati soli, bibera, peršunovog lista. Naša begova čorba je gotova. Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet