POSLASTICA SAVRŠENA ZA SVAKO DOBA DANA: Napravite sočan kolač sa orasima (FOTO/VIDEO)
UKUSNA poslastica za celu porodicu
Kolač sa orasima - sastojci:
1 jaje
100 g griza
200 ml jogurta
2 kašike šećera u prahu
50 ml maslinovog ulja
1 kašika masti
1 prašak za pecivo
korica limuna
Kolač sa orasima - nadev:
200 g mlevenih oraha
2 kašike susama, može malo ispečen
1 kašičica cimeta
1 kašika kisele pavlake
Kolač sa orasima - priprema:
Jaje malo žicom umutiti, pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti testo. Odvojiti jednu manju lopticu, a ostalo podeliti na dva dela.
Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha, pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam, cimet i pavlaku. U to dodati odvojeno malo parče testa, pa rukama dobro sjediniti.
Na foliju razvući veličinu pleha. Preko donjeg dela u pleh staviti razvijen nadev od oraha, a preko oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima.
Preliv
U šerpu staviti 150 g šećera i 100 ml vode. Dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohlađen kolač da lepo upije. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU
ČUBURSKI park od ponedeljka će biti bogatiji za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj – padel teren!
11. 05. 2024. u 16:00
8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)