IDEJA ZA DANAŠNJI SLATKIŠ: Pravimo kiflice sa suvim grožđem i rumom (FOTO/VIDEO)
SLATKIŠ dana
Recept za kiflice sa suvim grožđem i rumom koji će obožavati cela porodica.
Slatke kiflice - sastojci:
100 ml mleka
500 gr brašna
3 kašike ulja
1 jaje
korica limuna
15 gr kvasca
soli
1 kašika šećera
Za nadev:
100 gr suvog grožđa
malo ulja
Slatke kiflice - priprema:
Kvasac izmrviti u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna i jaje.
Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela.
Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem.
U donji deo staviti suvo grožđe koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma (ocediti). Gornji deo testa iseći na tanke trakice koliko se može.
Uviti testo kao kiflu i ređati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min, pa premazati žumancetom. Peći na 190 stepeni c oko 40 min. Fantastičo mirisno. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DESERT KOJI MOŽETE SEĆI SA SVIH STRANA: Imaćete nezaboravni zalogaj (FOTO/VIDEO)
22. 03. 2023. u 16:17
ODLIČNA ZA DORUČAK: Ovog jutra spremamo PICA PITU (FOTO/VIDEO)
23. 03. 2023. u 07:00
BAKA SAVETUJE: Od jednog testa napravite dva fantastična recepta (VIDEO)
23. 03. 2023. u 18:00
SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: "Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici"
PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić rekao je na premijerskom satu da će ta zemlja glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.
09. 05. 2024. u 14:59
RAZBIJENE TABU TEME U SRBIJI: Da li će dete ličiti na roditelje ako je od doniranih jajnih ćelija (VIDEO)
Dragana Krstić iz udruženja "Šansa za roditeljstvo" bila je gost podkasta "Mislim da je važno."
08. 05. 2024. u 16:10
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (1)