ZDRAVO I UKUSNO: Domaća pogača sa susamom i kimom (FOTO/VIDEO)

30. 03. 2023. u 12:00

MOŽETE je jesti samu ili uz ručak, ili pak da je probate napunjenu

ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Pogača sa susamom i kimom - sastojci:

250 ml vode

10 g kvasca
1 kašičica šećera
400-450 g brašna
3 krompira
1 kašika sira za mazanje
malo ulja

Pogača sa susamom i kimom - priprema:

Potopiti kvasac u mlaku vodu, dodati šećer, brašno, soli i malo ulja. Zamesiti mekše glatko testo i ostaviti da odmori 30 minuta. Tri krompira skuvati, pa izgnječiti, dodati kašiku sira, pa izmiksati. Dodati malo soli i napraviti dve lopte.

Testo podeliti na dve lopte i malo obraditi rukama. Pokriti loptice da odmore 5-6 minuta. Svaku loptu rukama razvući, a ruke malo pouljiti. Loptu krompira staviti na sredinu testa, pa je pokriti ivicama i pritisnuti prstima. Okrenuti testo, pa istanjiti rukama.

Foto: Bakina kuhinja

 

Staviti u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i krpom i ostaviti da odmori. Viljuškom izbosti testo i premazati žumancetom. 
Posutu susamom i kimom. Peći na 210-220 stepeni oko 25 minuta. Pokriti krpom. Fantastičnog ukusa, mekana kao duša.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju