TAJNE NAŠIH BAKA: Kako da od jednog testa napravite - dva peciva (VIDEO)
BAKA JELA poručuje: "Jedno testo dva peciva, pa ko šta voli nek izvoli"
Isprobajte trik uz pomoć kog ćete napraviti dva peciva od jednog testa.
Pecivo - sastojci:
300 ml mleka
1 kašičica šećera
malo soli
malo ulja (3 kašike)
1 jaje
500-550 gr brašna
Za nadev:
100 gr sira
1 žumance
Za premazivanje:
žumance
Pecivo - priprema:
Rastopiti kvasac u mleku, dodati kašičicu šećera. Kad se istopi dodati 3 kašike ulja, jaje, brašno, so i zamesiti lepo glatko mekše testo.
Ostaviti da odmori 30 min. Razviti za pola cm, pa iseći na kvadrate. U sir ubaciti žumance, pa izjednačiti.
Testo iseći na kvadrate, pa u sredinu ubaciti po kašičicu sira i preklopiti kao salčiće. Ostaviti par komada, pa staviti kao nadev džema.
Poređati u pleh i pokriti da poraste. Premazati slano pecivo sa žumancetom i posuti susamom i krupnom solju po želji. Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pokriti krpom.
Peciva sa džemom posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Služiti toplo. Mekana kao pena.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DA SE LIKVIDIRA KAO TERORISTA: Iz Moskve otkrili šta će biti sa Zelenskim nakon kapitulacije Kijeva
NAKON kapitulacije Kijeva, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski trebalo bi da se uhapsi, a zatim da mu se sudi, ili da se likvidira kao terorista, rekao je danas za TASS zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.
20. 05. 2024. u 17:14
ZELENSKI POSLAO PORUKU PLENKOVIĆU: Hrvatski premijer mu ovo nikada neće zaboraviti
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski čestitao je premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću treći premijerski mandat i izrazio mu zahvalnost na doslednoj podršci Ukrajine.
20. 05. 2024. u 16:12
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)