ČAROBAN KUGLOF SA PISTAĆIMA: Iako izgleda teško, a pravi se veoma lako

Kristina Ljubisavljević

03. 04. 2023. u 21:00

KUGLOF sa pistaćima i čokoladom se priprema sat vremena, a neophodno je samo nabaviti modlu za kolač.

ЧАРОБАН КУГЛОФ СА ПИСТАЋИМА: Иако изгледа тешко, а прави се веома лако

Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate okruglu modlu, sipajte smesu u pleh.

Potrebno je:

  • 130 g čokolade za kuvanje
  • 160 g šećera
  • 120 g margarina ili maslaca
  • 6 jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 130 g brašna
  • 100 g kandiranog voća (brusnica, ananas)
  • 50 g očišćenih pistaća
  • 150 g mlečne čokolade
  • kesica praška za pecivo

Na pari otopite čokoladu za kuvanje, zajedno sa margarinom (maslacom) i šećerom. Zatim skinite posudu sa šporeta i umutite u njoj žumanca i prašak za pecivo, da masa bude fina, penasta. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer u prahu, a zatim i brašno.

Lagano, mešajući ručno, sjedinite obe smese i dodajte kandirano voće. Silikonski kalup premažite margarinom i u njega sipajte pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Kolač izvadite iz kalupa tek kada se ohladi i preko njega prelijte otopljenu mlečnu čokoladu. Sitno iseckane pistaće pospite preko mekane čokolade i stavite u frižider da se malo stegne.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!