ČAROBAN KUGLOF SA PISTAĆIMA: Iako izgleda teško, a pravi se veoma lako
KUGLOF sa pistaćima i čokoladom se priprema sat vremena, a neophodno je samo nabaviti modlu za kolač.

Foto: Shutterstock
Ukoliko nemate okruglu modlu, sipajte smesu u pleh.
Potrebno je:
- 130 g čokolade za kuvanje
- 160 g šećera
- 120 g margarina ili maslaca
- 6 jaja
- 40 g šećera u prahu
- 130 g brašna
- 100 g kandiranog voća (brusnica, ananas)
- 50 g očišćenih pistaća
- 150 g mlečne čokolade
- kesica praška za pecivo
Na pari otopite čokoladu za kuvanje, zajedno sa margarinom (maslacom) i šećerom. Zatim skinite posudu sa šporeta i umutite u njoj žumanca i prašak za pecivo, da masa bude fina, penasta. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer u prahu, a zatim i brašno.
Lagano, mešajući ručno, sjedinite obe smese i dodajte kandirano voće. Silikonski kalup premažite margarinom i u njega sipajte pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Kolač izvadite iz kalupa tek kada se ohladi i preko njega prelijte otopljenu mlečnu čokoladu. Sitno iseckane pistaće pospite preko mekane čokolade i stavite u frižider da se malo stegne.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBRŽI I NAJJEFTINIJI DORUČAK: Spremite ukusne prženice koje svi vole (VIDEO)
27. 03. 2023. u 11:00

TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)