RECEPT ZA NAJMEKŠU POSNU POGAČU: Kako da je pripremite - korak po korak (FOTO/VIDEO)
UKUSNO i jednostavno!
Posna pogača - Sastojci:
400 ml mlake vode
1 kašičica šećera
50 ml maslinovog ulja
malo soli
600-650 gr brašna
Posna pogača - Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti malo, pa kad zapeni dodati brašno, ulje, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe, malo premesiti. Teso podeliti na 6 kuglica od 80 gr i 6 kuglica od 60 gr.
Ostao nam je deo testa koji će nam trebati za sredinu. Obraditi loptice pa ih pokriti folijom da malo odmore 5-6 min. kuglice razviti u dužinu 10-12 cm širine 8 cm, pa pola iseći na 12 trakica do pola testa.
Prvu traku malo uviti, a sledeće tri uviti u kiku, pa sledeću uviti, pa kika i tako redom. Od gornjeg dela uviti kiflu na dole da dobijemo deo kikice koja uvija kiflu.
Ređati u krug oko pleha veličine 24-26cm. Pleh obložiti pek papirom. Druge manje loptice takođe razviti duguljastopa iseći na što tanje trake do pola testa i uviti kiflu.
Kifle ređati ispod prethodnih kiflica,.U sredunu stavi malu kuglicu, a oko nje malu kikicu koju napravite od testa. Pokriti da poraste, pa je premazati uljem i posuti semenkama i krupnom solju. Peči na 200 stepeni C oko 50 mi. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IDEJA ZA DANAŠNjI SLATKIŠ: Pravimo kiflice sa suvim grožđem i rumom (FOTO/VIDEO)
28. 03. 2023. u 21:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)