RECEPT DANA: Mekano pecivo kao odlična ideja za doručak ili užinu (VIDEO)
MEKOM PECIVU ne može odoleti niko, a današnji recept iz Bakine kuhinje probudiće sva čula.
Odlična alternativa za doručak ili večeru, a evo šta vam je sveneophodno od sastojaka.
Potrebno je:
- 300 ml. mleka
- 550-600 brašna
- 15 gr kvasca
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 kašika maslaca
- 1 kašičice šećera
- 200 gr sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 gr šunke
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac dodati šećer dodati jaje brašno i ulje i zamesiti mekše testo i pokriti da poraste.
U činiju izdrobiti sir dodati kašiku pavlake pa izjednačiti. Testo razviti 2 cm debljine pa ga blago premazati maslacem presaviti kao lisnato testo pa razviti testo pola cm debljine.
Seći kvadrate 10 cm veličine. U sredinu staviti nadev sira i malo šunke. Spojiti vrhove testa na sredinu.
Premazati žumancetom i posuti susamom. peći na 180 stepeni C oko 25- 30 minuta da lepo porumene.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSNE ŠUFNUDLE OD KROMPIR TESTA: Recept za svaki dan! (RECEPT/VIDEO)
24. 06. 2023. u 07:00
KOLAČ SA TREŠNjAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)
22. 06. 2023. u 22:56
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)