RECEPT DANA: Mekano pecivo kao odlična ideja za doručak ili užinu (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

26. 06. 2023. u 17:45

MEKOM PECIVU ne može odoleti niko, a današnji recept iz Bakine kuhinje probudiće sva čula.

РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Odlična alternativa za doručak ili večeru, a evo šta vam je sveneophodno od sastojaka.

Potrebno je:

  • 300 ml. mleka
  • 550-600 brašna
  • 15 gr kvasca
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašičice šećera
  • 200 gr sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 gr šunke

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac dodati šećer dodati jaje brašno i ulje i zamesiti mekše testo i pokriti da poraste. 
U činiju izdrobiti sir dodati kašiku pavlake pa izjednačiti. Testo razviti 2 cm  debljine pa ga blago premazati maslacem presaviti kao lisnato testo pa razviti testo pola cm debljine. 

Seći kvadrate 10 cm veličine. U sredinu staviti nadev sira i malo šunke. Spojiti vrhove testa na sredinu.

Ređati u pleh pa pokriti da odmori da malo nadođe.

Premazati žumancetom i posuti susamom. peći na 180 stepeni C oko 25- 30 minuta da lepo porumene.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom