RECEPT ZA NAJOMILJENIJI SLATKIŠ SVIH ŠPANACA: Korica je hrskava, a unutrašnjost meka, uz čokoladu niko ne može da odoli

Novosti online

16. 08. 2023. u 21:00

Ukoliko niste do sada probali ćurose, obavezno ih napravite po ovom receptu - oduševićete se! Ćurosi su slatke poslastice koje možete da proneđete u svakom ćošku Španije! Pravi se od jednostavnog testa koje sadrži brašno i vodu, prži se u dubokom ulju, najčešće je duguljastog oblika, korica mu je hrskava a unutrašnjost meka, nakon prženja se posipa šećerom i cimetom a zatim se umače u čokoladni sos.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈОМИЉЕНИЈИ СЛАТКИШ СВИХ ШПАНАЦА: Корица је хрскава, а унутрашњост мека, уз чоколаду нико не може да одоли

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World

Potrebno je:

  • 250 ml vode
  • 150 gr brašna
  • 3 jajeta
  • kockica maslaca
  • šećer, cimet

Priprema:

 

Sipati vodu u šerpu, dodati maslac, pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati. Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica - penasto. U šerpu sipati ulje da se ugreje. Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži (ja nisam imala), pa pržiti ćurose dok ne porumene. U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople.

(Bakini recepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)