POSNI PASULJ NA VODI: Idealan ručak za sve koji se pridržavaju posta (VIDEO)
ISPROBAJTE recept koji je oduševio mnoge

Foto: Bakina kuhinja
Posni pasulj na vodi je jelo koje se mnogima dopalo, idealno je za posne dane.
Potrebno je:
- 500 g pasulja
- 1 šargarepa
- 1 manji celer
- 1 zelena paprika
- 1 veća glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- mleveni biber
- peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati, dobro ga istrljati rukama, pa naliti malo vodu i ostaviti da se kuva 2-3 minuta.
Isprati, pa naliti vodu, dodati luk seckan, šargarepu i celer na kocke, lovorov list, malo zrno bibera i zelenu papriku po želji.
Dodati nekoliko kašika hladne vode. Žicom razbiti grudvice i sipati u pasulj. Ostaviti da vri neki minut. Po potrebi dodati soli. Dodati peršunov list. Ručak je gotov.
Staviti da se skuva. Razmutiti brašno, papriku i seckan beli luk, zatim kašiku suvog začina.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)