TRIKOVI ZA BRŽE LJUŠTENJE PEČENIH PAPRIKA: Ajvar koji se priprema očas posla i sočnijeg je ukusa
DONOSIMO vam još jedan veoma ukusan recept za domaći ajvar koji će vas oduševiti.

Foto: Profimedia
Postoji nekoliko trikova za lakše guljenje pečenih paprika za ajvar . Ukoliko želite da ogulite paprike koje pečete, stavite ih u kesu i zavežite. Ostavite da odstoji neko vreme, koža će se sama odvojiti.
Zamrznute pečene paprike bez problema se ogule, samo ih treba odmrznuti desetak minuta, staviti u kesu pod mlaz vrele vode na nekoliko sekundi i odmah oguliti. Postoji još jedan trik, a to je da pečene paprike odmah po vađenju iz rerne prekrijete providnom plastičnom folijom, salvetom ili krpom, ili ih stavite u šerpu i poklopite poklopcem . Neka tako odstoje oko 15 minuta, ako imate veću količinu možete i do pola sata.
Pokrivanjem paprike stvara se para i višak tečnosti, što olakšava guljenje. Recept za ajvar od seckane paprike:

Foto: Profimedia
Sastojci :
15 kg paprike Foto sajt Original Srbija
2 kg paradajza
1,5 dcl ulja
1 dcl sirćeta
2 glavice belog luka
2-3 veze peršuna
so
malo šećera
Priprema :
Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocede. Sutradan ih oljuštite i ručno iscepajte na trake, šire ili uže, po želji.
U veliki lonac stavite paprike i oljušten i seckani paradajz i kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. Dodati sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk i peršun.
Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, poklopite poklopcima i ohladite, pa stavite na tamno i hladno mesto.
(Story.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PREUKUSNE PLjESKAVICE OD PILETINE: Poslužite ih uz pire krompir i neku finu salaticu
12. 10. 2023. u 15:00

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)