SAVRŠENOG SU UKUSA, SA GOVEĐIM MESOM I BEZ ŽELATINA: Pihtije, tradicionalni srpski specijalitet
PIHTIJE možda izgledom nisu primamljive, ali su savršenog ukusa, a mi vam donosimo najbolji recept.
Pihtije su tradicionalni srpski delikates, a osnovna namirnica je bujon, želatin i u zavisnosti od toga da li je post, meso ili riba. Napravite pihtije sa goveđim mesom i bez želatina.
Potrebno:
* 3 kg goveđe kolenice
* 1,5 kašika soli
* 3 lovorova lista
* par zrna bibera
* 1 crni luk
* 1 šargarepa
* 13-15 čenova belog luka
* 4 jajeta
* nar
Recept za pihtije sa goveđim mesom:
Korak :
Pripremite i skuvajte meso
Lepo operite goveđe meso, pa stavite u šerpu i kuvajte. Kada krene da ključa, skinite penu i poklopite. Kuvajte na niskoj temperaturi još nekih 3-4 sata. Posle 2,5 sata dodajte so, zrna bibera i lovorov list. Zatim dodajte ceo crni luk i šargarepu, koje ste prethodno očistili. Na novu čistu šerpu stavite sito, pa gazu i procedite supu.
Korak 2:
Pripremite sastojke
Kada se meso ohladi, odvojite masnoću i iseckajte sitno. Dodajte i mleveni beli luk, pa sipajte i 150 ml bujona (ona supa koju ste procedili). Sve lepo promešajte. Ljuštilicom isecite šargarepu na tanke trake, pa svaku urolajte.
Korak 3:
Napravite pihtiju
U vatrostalnu posudu sipajte još 150 ml bujona, pa na sredinu poređajte urolano šargarepu. Poređajte je uspravno i oko nje stavite listove peršuna. Zatim oko peršuna poređajte kuvana jaja isečena na pola, a po ivici pospite seme nara. Stavite u frižider/zamrzivač dok se potpuno ne stegne. Zatim sipajte još 250 ml supe, pa poređajte seckano meso. Opet sipajte bujon i stavite u frižider preko noći da se stegne.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PANIKA U PRIŠTINI: Kikl dobio mandat za formiranje nove austrijske vlade, za njega Kosovo nije država
LIDER krajnje desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl dobio je danas mandat za formiranje nove austrijske vlade, a njegova stranka uputila je prošle godine predlog rezolucije austrijskoj Skupštini kojom zahteva da se parlament izjasni protiv priznanja tzv. Kosova.
06. 01. 2025. u 19:41
OVO JE UBICA IZ JAGODINE: Vlasnik kafane i drugi muškarac ga tukli, on se vratio sa "škorpionom" i zapucao (FOTO)
NAPADAČ koji je večeras ubio vlasnika kafane u Jagodini Dejana Mihajlovića (55) i ranio još jedno lice je Saša Milosavljević Babac (47), koji ima debeo dosije, a osuđivan je za više krivičnih dela, pokušaj ubistva, nasilje u porodici.
06. 01. 2025. u 21:25
NIJE SAMO NOVČIĆ: Šta se još stavlja u božićnu česnicu
ZNATE li šta sve može da se ubaci u česnicu i čime je dopušteno zameniti novčić?
05. 01. 2025. u 10:17
Komentari (0)