RECEPT JEDNOSTAVAN, A UKUS SAVRŠEN: Osvežavajuća salata od šargarepe postaće vaš omiljeni dodatak glavnim jelima!

Novosti online

29. 02. 2024. u 10:06

Jednostavan recept za ukus koji će prijati vašim nepcima... Pomešajte kuvanu šargarepu sa ova dva sastojka i dobićete najlepšu salatu na svetu.

РЕЦЕПТ ЈЕДНОСТАВАН, А УКУС САВРШЕН: Освежавајућа салата од шаргарепе постаће ваш омиљени додатак главним јелима!

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 kg šargarepe

* 5-6 čenova belog luka
* 2 kašike sitno isečenog peršuna
* sok od 2 limuna
* 3-4 kašike maslinovog ulja
* po ukusu soli i bibera

Priprema:

Očistiti šargarepu i iseći na kolutiće. Naliti vodom, dodati kašičicu soli i pustiti da provri. Kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 minuta da šargarepa omekša, ali da se ne skuva potpuno. Procediti i staviti šargarepu u ledenu vodu. Ohlađenu šargarepu ocediti od viška vode i staviti na kuhinjski papir da je osušite.

Dok se šargarepa kuva, očistiti beli luk i iseckati što sitnije možete. Staviti u jednu posudu. Peršun oprati, pa i njega sitno iseckati i dodati belom luku. Iscediti sok iz limuna, dodati so, biber i maslinovo ulje i umutiti sve zajedno sa žicom za mućenje.

Osušene šargarepe staviti u veću posudu sa poklopcem, preliti mešavinom limuna i ulja, sve dobro promešati i ostaviti, najbolje preko noći, na hladnom mestu. Pre upotrebe dobro protresti ili promešati i poslužiti.

Napomena: Veoma je važno da vam šargarepa bude potpuno hladna pre nego što prelijete sa prelivom.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)