SMOČANI KAČAMAK Po starom crnogorskom receptu, klasik koji nikada ne dosadi
OSVOJIĆE sve koji budu probali, slastan doručak koji ćete praviti stalno.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 2 krompira
* 1 šolja kukuruznog brašna
* 1 ravna kašičica soli
* oko 600 ml vode
* 800 dl mleka
* 2 pune kašike starog kajmaka
* 2 kašike kisele pavlake
Napomena: Vreme kuvanja je oko 40 minuta.
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na manje komade i stavite u slanu vodu da se kuva.
Nakon što voda provri, dodajte kukuruzno brašno, ali ne mešajte. Neka ključa tako 10 ak minuta.
Smanjite temperaturu i ostavite na laganoj vatri oko 30 min i manje. Pustite da tečnost malo ispari, pa ako je ima previše slobodno malo odlijte.
Istucite masu drvenom varjačom da se potpuno sjedine krompir i brašno. Onda skinite sa ringle na par minuta.
Zasebno u šerpicu sipajte mleko, dodajte kajmak i pavlaku pa uključite ringlu da se sve istopi i sjedini.
Tome dodajte kačamak, promešajte i sačekajte da provri. Skinite sa ringle i servirajte.
Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NE MOŽE DA SAKRIJE TUGU: Darko Lazić potpuno slomljen, javno se oglasio (FOTO)
PEVAČ se prisetio svog pokojnog oca...
28. 04. 2025. u 19:35
Komentari (0)