SUTRA SU MLADENCI: Napravite mladenčiće, kolače koji simbolizuju dug, srećan i sladak život

Novosti online

21. 03. 2024. u 09:00

SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici sutra slave Svetih 40 mučenika. Ovaj praznik u narodu je poznat kao Mladenci.

СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот

Foto: Jutjub

Običaj je da se na Mladence posećuju parovi koji su brak sklopili u godini pre i da se daruju, a pravi se i 40 kolača od meda - mladenčića. Evo kako da ih napravite:

Sastojci:

  • 1 kg brašna;
  • 1 kockica svežeg kvasca;
  • 50 ml vode;
  • 4 kašike ulja;
  • 2 kašike šećera;
  • 3 kašike meda + za premazivanje;
  • kašičica soli

Priprema:

1. Pomešajte kvasac u malo vode i dodajte šećer. Sačekajte da nadođe.

2. Brašno stavite u posudu i dodajte mu med, a zatim i so i ulje. Dodajte i kvasac i sve dobro zamesite. Dodajte ostatak vode i zamesite testo, a zatim ga ostavite da nadođe oko 20 minuta.

3. Razvucite testo i modlom ili čašom vadite 40 mladenčića.

4. Poređajte ih na papir za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene.

5. Ispečene mladenčiće premažite medom.

(Still)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 


 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti