CRNI HLEB: Zdrav i preukusan, a jednostavan za pripremu
Divan hleb koji može napraviti svaki početnik u kulinarstvu.
Sastojci:
- crno pšenično brašno T- 1100 400 g
- so 1 kašičica
- šećer 1 kašičica
- ulje 40 ml
- voda 300 ml
- sveži kvasac 1/2 kockice (20g)
Priprema:
U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, razmrviti kvasac i ostaviti ga da se aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i promešati. Ubaciti ulje i pripremljeni kvasac. Kašikom dobro sjediniti sastojke. Vanglicu prekriti providnom folijom (ili većom plastičnom kesom) i ostaviti da testo naraste. Naraslo testo ponovo kašikom "premesiti" u vanglici i ostaviti da još jedanput naraste.
Za to vreme pripremiti posudu sa poklopcem u kojoj će se hleb peći. Ja sam koristila zemljanu posudu, koju sam dobro premazala maslacem. Ako koristite neku drugu posudu stavite na dno pek papir, a stranice premažite maslacem.
Kada je testo i drugi put naraslo istresti ga vlažnom rukom na dobro pobrašnjenu podlogu. Testo samo blago oblikovati u loptu (ne pritiskajući mnogo da bi testo ostalo šupljikavo) i prebaciti ga u posudu za pečenje. Poklopiti posudu i ostaviti da testo naraste.
Kada je testo naraslo staviti zemljanu posudu u hladnu rernu i uključiti je na 200 stepeni. Peći hleb 40 minuta, skloniti poklopac i peći još 12 minuta (u rerni sa ventilatorom). Pečeni hleb prebaciti na veću kuhinjsku krpu, umotati ga i ostaviti da se prohladi.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)