PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
Neodoljiva sočna pita koju morate probati.
![ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача](/data/images/2024-07-11/505813_shutterstock-pita-sa-kajsijama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- brašno 200 g
- šećer 5 kašika
- so malo
- jaje 1
- maslac 100 g
Za fil:
- zrele kajsije 600 g
- sok od limuna 1 kašika
- seckani badem 75 g
- šećer u prahu 2 kašike
- džem od kajsija 150 g
- kajsijevača 4 kašike
Priprema:
Sipajte u dublji sud brašno, šećer i so. U sredinu razbijte jaje, dodajte maslac naseckan na listiće i umesite ujednačeno testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na oko pola sata da se testo stegne. Premesite ga i stanjite u plehu obloženom pek-papirom prečnika oko 25 cm. Višak testa sačuvajte. Testo pospite seckanim bademima. Kajsije ubacite na oko minut u vrelu vodu, zatim ih oljuštite, odstranite im koštice i isecite na šire kriške. Gusto ih poređajte po testu i pospite šećerom u prahu. Od viška testa napravite tračice i složite preko kajsija. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Zagrejte džem od kajsija, ispasirajte ga kroz cediljku i umešajte kajsijevaču. Izvadite pečeni tart iz rerne, premažite ga rastopljenim pekmezom i ostavite u frižideru da se preliv potpuno stegne.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije](/data/images/2024-07-16/507480_1_kf.jpg?time=1721133501)
"HRVATSKA JE BOLESNO SKUPA" Samo u četiri evropske zemlje je jeftinije živeti, poražavajući podaci za komšije
HRVATSKA je bolesno skupa, piše današnji Jutarnji list.
16. 07. 2024. u 13:26
![EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENJE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine](/data/images/2023-05-28/356271_tan2023-05-2518515416-3_kf.jpg?time=1721135419)
EVO KADA TAČNO STIŽE RASHLAĐENjE: Ovi delovi Srbije biće prvi na udaru pljuskova i grmljavine
NASTAVLjA se toplotni talas u Srbiji. Već u podne temperatura u Smederevskoj Palanci dostigla je 38 stepeni. Pred nama je vreo dan, a maksimalna temperatura i danas će dostići 41 stepen. Očekuje se sunčano.
16. 07. 2024. u 14:13
![REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO) REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: Čekajte, dajte mi cipele (FOTO)](/data/images/2024-07-15/507209_donald-tramp-pokusaj-ubistva-foto-profimedia-3_kf.jpg?time=1721047123)
REŠENA MISTERIJA Zašto je Tramp vikao: "Čekajte, dajte mi cipele" (FOTO)
"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."
15. 07. 2024. u 14:38
Komentari (0)