PIJANA PITA OD KAJSIJA: Ništa lepše od domaćeg slatkog kolača
Neodoljiva sočna pita koju morate probati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- brašno 200 g
- šećer 5 kašika
- so malo
- jaje 1
- maslac 100 g
Za fil:
- zrele kajsije 600 g
- sok od limuna 1 kašika
- seckani badem 75 g
- šećer u prahu 2 kašike
- džem od kajsija 150 g
- kajsijevača 4 kašike
Priprema:
Sipajte u dublji sud brašno, šećer i so. U sredinu razbijte jaje, dodajte maslac naseckan na listiće i umesite ujednačeno testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na oko pola sata da se testo stegne. Premesite ga i stanjite u plehu obloženom pek-papirom prečnika oko 25 cm. Višak testa sačuvajte. Testo pospite seckanim bademima. Kajsije ubacite na oko minut u vrelu vodu, zatim ih oljuštite, odstranite im koštice i isecite na šire kriške. Gusto ih poređajte po testu i pospite šećerom u prahu. Od viška testa napravite tračice i složite preko kajsija. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. Zagrejte džem od kajsija, ispasirajte ga kroz cediljku i umešajte kajsijevaču. Izvadite pečeni tart iz rerne, premažite ga rastopljenim pekmezom i ostavite u frižideru da se preliv potpuno stegne.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)