POSNE KIFLICE SA SPANAĆEM: Jednostavan recept za bilo koje doba dana
Domaće kiflice mekane kao pamuk i neverovatno ukusne.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja biljnog mleka
- 1/2 šolje ulja
Za fil:
- ulje za prženje
- 200 g svežeg spanaća
- 200 g tofu sira
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Pomešajte najpre suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so.
U to dodajte ulje i biljno mleko, pa zamesite glatko testo i pokrijte krpom. Neka odstoji oko pola sata.
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk, pa tome dodajte sitno seckan i dobro oceđen spanać, pa propržite.
Dodajte tofu sir, so i biber, pa pržite dok se lepo ne sjedini.
Razvucite testo u krug, isecite ga na trouglove i u svaki dodajte kašikom malo fila, pa motajte kiflice.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
JEZIVA PRETNjA MEDVEDEVA: Urednici britanskog lista "Tajms" su legitimna vojna meta
BIVŠI ruski predsednik Dmitrij Medvedev danas je označio urednike britanskog lista "Tajms" kao "legitimnu vojnu metu", reagujući na njihovo pisanje o ubistvu ruskog generala Igora Kirilova, preneli su britanski mediji.
19. 12. 2024. u 09:50
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
TRAMP IMA NOVU FRIZURU: Mreže se usijale od komentara (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zbog jednog snimka postao je tema brojnih rasprava. Na X-u (bivšri Tviter) se, naime, pojavio snimak koja ga prikazuje sa novom frizurom.
19. 12. 2024. u 08:37 >> 19:03
Komentari (0)