NAJBOLJI RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Tradicionalna pogača se lomi rukama, svi traže paricu!
Božićna česnica može da se napravi na brojne načine, ali običaj je da se u nju stavi novčić umotan u foliju, zrna pasulja i kukuruza i komadić drena. U pitanju je slana pogača koja se lomi rukama i uz obrok na Božić jede umesto hleba.

Foto: Profimedia
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 15 g svežeg kvasca
- 50 g putera
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice šećera
- 1 žumance
Priprema:
Za božićnu česnicu prvo kvasac stavite u mlako mleko, kao i kašiku brašna i šećer. Kvasac treba da nadođe. Izmešajte brašno sa solju i dodajte puter, žumanca i kvasac. Rukama dobro zamesite testo i ostavite na toplom mestu da nadođe, a posle nekog vremena ga ponovo izmesite i odvojite jedan deo koji će da služi za ukrašavanje. Ostatak testa oblikujte u česnicu i stavite u tepsiju. Od testa koje ste odvojili napravite neki ukras za česnicu poput pletenice, krsta itd. Stavite na vrh česnice ili oko nje i premažite taj ukras umućenim žumancetom.
Ukrašenu česnicu stavite u prethodno pripremljenu tepsiju, pecite na 180 stepeni 40 minuta i proverite čačkalicom da li je pečena. Ako nije pecite je još. Kada bude pečena servirajte i uživajte u božićnoj česnici!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online

KAPUĆINO KOCKE: Jednostavan kolač koji se topi u ustima (VIDEO)
02. 01. 2025. u 11:00Novosti online

POGAČA SA SUVIM GROŽĐEM I ORASIMA: Bogata, sočna poslastica (VIDEO)
01. 01. 2025. u 07:00Novosti online

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)