NAJBOLJI RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Tradicionalna pogača se lomi rukama, svi traže paricu!
06. 01. 2025. u 11:00 >> 08:26
Božićna česnica može da se napravi na brojne načine, ali običaj je da se u nju stavi novčić umotan u foliju, zrna pasulja i kukuruza i komadić drena. U pitanju je slana pogača koja se lomi rukama i uz obrok na Božić jede umesto hleba.
Povezane vesti

SVE O ČESNICI: Kada i kako se priprema, koje vrste postoje i zašto se stavlja novčić?
Pravoslavni vernici Božić slave 7. januara, kada se porodica okuplja oko bogate trpeze i provodi dan u ljubavi i zahvalnosti. Ukoliko govorimo o hrani, česnica je nezaobilazni deo naše tradicije i lomi se za doručak.
05. 01. 2025. u 07:00Novosti online

KAKO SE PRAVI VOJVOĐANSKA ČESNICA ZA BOŽIĆ: Slatka pita sa suvim grožđem i medom
Posle raskošnog božićnog ručka poslužite i vojvođansku česnicu, čuvenu slatku pitu sa suvim grožđem i medom. Običaji zavise od kraja do kraja, pa se tako u Vojvodini umesto pogače pravi slatka pita sa medom, orasima i suvim grožđem. Ukusom dosta podseća na baklavu, pa vam predlažemo da napravite vojvođansku česnicu kao kolač posle ručka.
06. 01. 2025. u 13:00Novosti online
Najnovije iz rubrike

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
Nekada se neočekivane kombinacije pokažu kao savršeno novo jelo. Ovo je jedno od takvih slučajnih otkrića za koje verujemo da će postati omiljeno.
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆE ZEMIČKE: Prave se lako, a ni malo ne zaostaju za onim kupovnim
Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva.
22. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

RECEPT ZA AJRAN: Turski jogurt od 3 sastojka, koji ćete popiti u slast
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
21. 02. 2025. u 16:02Jovana Vasić

NEODOLJIVA BAKLAVA SA VIŠNJAMA: Ukusna poslastica na drugačiji način, i za svaku priliku
Dok mnogi priznaju samo baklavu s orasima, sve je više onih koji se okreću i voćnim kombinacijama ovog tradicionalnog kolača.
21. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

UKUSNI ŠEJK OD ANANASA I SPANAĆA: Osvežava i daje energiju
Pravi detoks napitak za vaš organizam!
21. 02. 2025. u 12:42Jovana Vasić
Komentari (0)