BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane

Jovana Vasić

19. 02. 2025. u 13:00

Recept za kolač sa jabukama je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.

БРЗИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА КОЈИ СВИМА УСПЕВА: Направите укусну посластицу и обрадујте укућане

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 3 jaja
  • 250 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 500 ml mleka
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • cimet (opciono)

Priprema:

Pomešajte jaja i šećer u veću činiju. Kada se bude sjedinilo, postepeno dodajte ulje i mleko uz konstantno mešanje. Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo, pa dodajte u činiju sa jajima i lagano špatulom mešajte. Ukoliko odlučite da stavite i cimet, sada je vreme za to.

Jabuke oljuštite, iseckajte na komade željene veličine pa dodajte u smesu. Sve zajedno lepo sjedinite pa sipajte u pleh i pecite na prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 stepeni ili sve dok kolač ne dobije zlatnu boju.

Kada kolač bude gotov, sipajte preko šećer u prahu, isecite i spreman je za posluživanje.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA SAD RATUJE PROTIV RUSIJE: Iskreno, bojim se samo da me Rusi ne...