RECEPT ZA POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Prave se lako, a pojedu očas posla

Jovana Vasić

10. 03. 2025. u 15:00

Klasični recept, bez jaja ili mleka, dobija se tanko i lagano testo. Knedle ili gomboce su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 800g krompira
  • 400g brašna
  • 200g griza
  • 20ak šljiva
  • kašičica soli
  • 50-100g šećera za posipanje

Priprema:

Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Ispasirajte ih u pire i sačekati da se potpuno ohladi. Onda polako dodajte brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvucite testo i secite na kvadratiće dovoljno velike da u njih uvijete šljivu. Na svaki kvadratić stavite šljivu (bez koštice), uvijte je u testo i napravite kuglicu.

Kuvajte knedle u posoljenoj vodi. Kuvane su kada isplivaju na površinu. Operite ih u hladnoj vodi. Propržite griz sa malo ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodati knedle i uvaljati ih u griz. Prijatno!

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAMP NIJE MOGAO DA VERUJE: Evo šta se desilo u Beloj kući (VIDEO)