RECEPT ZA POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Prave se lako, a pojedu očas posla
Klasični recept, bez jaja ili mleka, dobija se tanko i lagano testo. Knedle ili gomboce su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Sastojci:
- 800g krompira
- 400g brašna
- 200g griza
- 20ak šljiva
- kašičica soli
- 50-100g šećera za posipanje
Priprema:
Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Ispasirajte ih u pire i sačekati da se potpuno ohladi. Onda polako dodajte brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvucite testo i secite na kvadratiće dovoljno velike da u njih uvijete šljivu. Na svaki kvadratić stavite šljivu (bez koštice), uvijte je u testo i napravite kuglicu.
Kuvajte knedle u posoljenoj vodi. Kuvane su kada isplivaju na površinu. Operite ih u hladnoj vodi. Propržite griz sa malo ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodati knedle i uvaljati ih u griz. Prijatno!
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLATKE SUSAM KUGLICE: Ovakav recept još niste probali
03. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

POSNE PALAČINKE OD HELjDINOG BRAŠNA: Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta
04. 03. 2025. u 12:00Jovana Vasić

POSNE BANANA KUGLICE: Neodoljiva poslastica od samo tri sastojka
03. 01. 2025. u 09:00Novosti online

POSNI ČVARCI: Ne zaostaju za "originalom", prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni
02. 01. 2025. u 15:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)