RECEPT ZA POSNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Prave se lako, a pojedu očas posla

Jovana Vasić

10. 03. 2025. u 15:00

Klasični recept, bez jaja ili mleka, dobija se tanko i lagano testo. Knedle ili gomboce su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva koja podseća na bakinu kuhinju.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 800g krompira
  • 400g brašna
  • 200g griza
  • 20ak šljiva
  • kašičica soli
  • 50-100g šećera za posipanje

Priprema:

Skuvajte krompir sa kašičicom soli. Ispasirajte ih u pire i sačekati da se potpuno ohladi. Onda polako dodajte brašna dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvucite testo i secite na kvadratiće dovoljno velike da u njih uvijete šljivu. Na svaki kvadratić stavite šljivu (bez koštice), uvijte je u testo i napravite kuglicu.

Kuvajte knedle u posoljenoj vodi. Kuvane su kada isplivaju na površinu. Operite ih u hladnoj vodi. Propržite griz sa malo ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodati knedle i uvaljati ih u griz. Prijatno!

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASMEJALA SVE DO SUZA: Sabalenka dobila najčudnije pitanje, evo kakav je odgovor usledio (VIDEO)