KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA: Recept za ružice sa orasima koje su toliko ukusne da ih možete jesti i sutradan
Ukus i miris toplih ružica podseća na detinjstvo. Ima nešto u tom osećaju bezbrižnosti koji se vrati već pri prvom grizu ovog neodoljivog kolača. Ono što je još sjajnije kod ovih ružica sa orasima je to što su fenomenalne i sutradan .

Foto: Printskrin Instagram
Sastojci:
Za testo:
- 200ml mlakog mleka
- 2 žumanca i jedno celo jaje
- 250g putera sobne temperature
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 8g suvog kvasca
- 650-700g mekog brašna ( Tip 400)
Za fil:
- 250g oraha
- 2 belanca
- 3 kašike prah šećera
- 2 vanil šećera
Priprema:
Sve sastojke za testo treba lepo sjediniti, pa dodavati kašiku po kašiku brašna i testo lepo umesiti pa ga ostaviti da odstoji pola sata.
Za to vreme pravi se fil tako što ćemo sjediniti sve sastojke za fil i od dobijene smese napraviti kuglice. Zatim testo uzimamo po malo i rastanjujemo oklagijom, kada dobijemo tanku kružnicu zasečemo je na sve 4 strane, u sredinu stavimo kuglicu fila i uvijemo je testom u obliku ružice. Peče se 15 minuta na 200 C°. Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

TUFAHIJE, BAŠ KAO KOD NAŠIH BAKA: Recept za omiljeni desert sa jabukama i orasima
07. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)