KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA: Recept za ružice sa orasima koje su toliko ukusne da ih možete jesti i sutradan
Ukus i miris toplih ružica podseća na detinjstvo. Ima nešto u tom osećaju bezbrižnosti koji se vrati već pri prvom grizu ovog neodoljivog kolača. Ono što je još sjajnije kod ovih ružica sa orasima je to što su fenomenalne i sutradan .

Foto: Printskrin Instagram
Sastojci:
Za testo:
- 200ml mlakog mleka
- 2 žumanca i jedno celo jaje
- 250g putera sobne temperature
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 8g suvog kvasca
- 650-700g mekog brašna ( Tip 400)
Za fil:
- 250g oraha
- 2 belanca
- 3 kašike prah šećera
- 2 vanil šećera
Priprema:
Sve sastojke za testo treba lepo sjediniti, pa dodavati kašiku po kašiku brašna i testo lepo umesiti pa ga ostaviti da odstoji pola sata.
Za to vreme pravi se fil tako što ćemo sjediniti sve sastojke za fil i od dobijene smese napraviti kuglice. Zatim testo uzimamo po malo i rastanjujemo oklagijom, kada dobijemo tanku kružnicu zasečemo je na sve 4 strane, u sredinu stavimo kuglicu fila i uvijemo je testom u obliku ružice. Peče se 15 minuta na 200 C°. Prijatno!
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELE ŠTANGLE: Savršen spoj keksa i oraha, klasika koja ne izlazi iz mode
12. 03. 2025. u 15:00

JUGOSLOVENSKI KOLAČ: Najukusnija starinska poslastica, koja je bila nezaobilazana na trpezi (VIDEO)
26. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

TUFAHIJE, BAŠ KAO KOD NAŠIH BAKA: Recept za omiljeni desert sa jabukama i orasima
07. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ČEDA U SUZAMA: "Žena i deca imaju nov život - a mačak i ja slušamo Sinatru"
Političar Čedomir Čeda Jovanović nedavno se razveo od supruge Jelene.
20. 03. 2025. u 21:32
Komentari (0)