KOLAČ NAŠEG DETINJSTVA: Recept za ružice sa orasima koje su toliko ukusne da ih možete jesti i sutradan

Новости онлине

20. 03. 2025. u 14:00

Ukus i miris toplih ružica podseća na detinjstvo. Ima nešto u tom osećaju bezbrižnosti koji se vrati već pri prvom grizu ovog neodoljivog kolača. Ono što je još sjajnije kod ovih ružica sa orasima je to što su fenomenalne i sutradan .

КОЛАЧ НАШЕГ ДЕТИЊСТВА: Рецепт за ружице са орасима које су толико укусне да их можете јести и сутрадан

Foto: Printskrin Instagram

Sastojci:

Za testo:

  • 200ml mlakog mleka
  • 2 žumanca i jedno celo jaje
  • 250g putera sobne temperature
  • 100 ml ulja
  • 4 kašike šećera
  • 8g suvog kvasca
  • 650-700g mekog brašna ( Tip 400)

Za fil:

  • 250g oraha
  • 2 belanca
  • 3 kašike prah šećera
  • 2 vanil šećera

Priprema:

Sve sastojke za testo treba lepo sjediniti, pa dodavati kašiku po kašiku brašna i testo lepo umesiti pa ga ostaviti da odstoji pola sata.

Za to vreme pravi se fil tako što ćemo sjediniti sve sastojke za fil i od dobijene smese napraviti kuglice. Zatim testo uzimamo po malo i rastanjujemo oklagijom, kada dobijemo tanku kružnicu zasečemo je na sve 4 strane, u sredinu stavimo kuglicu fila i uvijemo je testom u obliku ružice. Peče se 15 minuta na 200 C°. Prijatno!

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA REAKCIJA RUSKOG PREDSEDNIKA: Ovo je Vladimir Putin uradio kada je čuo ko je novi predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta