ZAPEČENE ZAGORSKE ŠTRUKLE SA ORASIMA: Desert koji nestane za čas

Новости онлине

27. 03. 2025. u 13:00

Klasik na sladak način, za sladokusce i one izbirljive.

ЗАПЕЧЕНЕ ЗАГОРСКЕ ШТРУКЛЕ СА ОРАСИМА: Десерт који нестане за час

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g oraha
  • 300 g kravljeg sira
  • 50 g suvog grožđa
  • 350 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika meda
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3 dl pavlake za kuvanje
  • 100 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, 2 kašike ulja i puter. Zamesite testo pa ga stavite na tanjir i premažite uljem. Ostavite da odstoji pola sata. Kratko prodinstajte mleko, suvo grožđe, med i orahe u dubljem tiganju, pa ostavite sa strane da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte sir, jaje, kiselu pavlaku i šećere, pa dodajte u smesu od oraha. Testo prebacite na brašnom posut stolnjak, pa ga razvlačite iz sredine prema spolja. Onda mu odsecite debele ivice pa ostavite da se malo prosuši. Potom na testo stavljajte gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm. Zamotajte testo, uz pomoć stolnjaka. Između punjenih delova utiskujte testo ivicom dlana, pa secite štrukle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE VESTI SA RATIŠTA: Podvig Čečena posle akcije VSU