ZAPEČENE ZAGORSKE ŠTRUKLE SA ORASIMA: Desert koji nestane za čas

Новости онлине

27. 03. 2025. u 13:00

Klasik na sladak način, za sladokusce i one izbirljive.

ЗАПЕЧЕНЕ ЗАГОРСКЕ ШТРУКЛЕ СА ОРАСИМА: Десерт који нестане за час

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g oraha
  • 300 g kravljeg sira
  • 50 g suvog grožđa
  • 350 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika meda
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3 dl pavlake za kuvanje
  • 100 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, 2 kašike ulja i puter. Zamesite testo pa ga stavite na tanjir i premažite uljem. Ostavite da odstoji pola sata. Kratko prodinstajte mleko, suvo grožđe, med i orahe u dubljem tiganju, pa ostavite sa strane da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte sir, jaje, kiselu pavlaku i šećere, pa dodajte u smesu od oraha. Testo prebacite na brašnom posut stolnjak, pa ga razvlačite iz sredine prema spolja. Onda mu odsecite debele ivice pa ostavite da se malo prosuši. Potom na testo stavljajte gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm. Zamotajte testo, uz pomoć stolnjaka. Između punjenih delova utiskujte testo ivicom dlana, pa secite štrukle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U BANJALUCI: Obijene prostorije kluba, reagovala policija