MARINIRANE PAPRIKE SA BELIM LUKOM: Recept za aromatične paprike
Ove kisele paprike su savršene za sendviče, salate, večere ili kao predjelo.
FOTO: Novosti
- 2 kg crvenih paprika
- 5-6 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašika soli
- 100 gr šećera
- 200 ml 10% alkoholnog sirćeta
- 200 ml ulja
- 500 ml vode
- 1 kašičica zrna bibera
- 2-3 lovorova lista
Priprema:
Operite paprike, uklonite seme i isecite na debele trake ili komade.U velikoj šerpi prokuvajte vodu. Kuvajte paprike 3-4 minuta, a zatim ih prebacite u cediljku da se ocede.
Pripremite salamuricu: Sipajte vodu u šerpu, dodajte so, šećer, sirće, ulje, lovorov list i biber. Kuvajte oko 5 minuta.
Stavite komade paprike, kriške belog luka i seckani peršun u čiste, sterilisane tegle.
Prelijte vrućom marinadom paprike, potpuno ih prekrivajući.
Čvrsto zatvorite tegle i ostavite da se 10 minuta u šerpi sa vrućom vodom.
Okrenite ih naopačke, pokrijte ćebetom i ostavite da se potpuno ohlade.
Prijatno!
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)