NEZVANIČNI KULINARSKI BREND VRANJA: Pita samsa sa belim lukom
TAKOZVANA prazna pita, čija se tajna krije u jedinstvenom prelivu, sprema se od tri sastojka i nezvanični je kulinasrki brend Vranja.
Foto: J.S.
Nekada su se kao i za sve pite razvijale kore, ali zbog načina života danas je samsa dobila svoj "instant" oblik i najčešće se sprema sa "gotovim" korama.
Foto: J.S.
Iako se ova pita spremala od praznih kora, sa prelivom od belog lika ipak kroz vreme ona je obogaćena sa još par sastojaka, ami sa vama delimo najčešći recept domaćica iz Vranja.
Tri jaja umutiti sa čašom jogurta i šoljicom ulja. Izdvojiti 3 kore iz pakovanja. Svaku koru mazati smesom, a na treću izmrviti sir preko premaza.
Uviti u rolat i iseći na parčiće pre pečenja. Nakon što se kore uviju, gotovu pitu ostaviti na soboj temperaturi dvadesetak minuta.
Zatim je staviti u vruću pećnicu i peći dok ne porumeni. Izvući iz rerne i premazati je pomešanim kiselim mlekom i belim lukom. Nakon toga vratiti u rernu i peći još desetak minuta.
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JEDNA GREŠKA IH KOŠTALA ŽIVOTA: Otkriven uzrok nesreće u kojoj su stradali Ana Radović i njen prijatelj (FOTO)
AUTOMOBIL sa telima Ane Radović (20) i Aleksandara Masalušić (37) pronađen je juče na magistralnom putu Požega-Čačak, a prve informacije iz istrage ukazuju da je uzrok teške nesreće prebrza vožnja, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.
27. 11. 2025. u 18:47
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)