MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta

Novosti online

16. 08. 2023. u 14:55

Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.

МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 500 ml sos od paradajza
  • 2 čena bela luka
  • 6 glavica mladog crnog luka
  • 800 g šampinjona
  • 2 šoljice pirinča (obarenog)
  • So, biber, suvi bosiljak

Priprema:

Sipati u tiganja sos od paradajza i dodati iseckati beli i crni luk i pržiti na tihoj vatri, pa dodati iseckane šampinjone. Dodati pirinač i začine, pa promešati i ostaviti da se ohladi. Tepsiju obložiti pek-papirom, pa preko njega premazato sos od paradajza, a zatim staviti koru. Koru poprskati sosom, a preko nje staviti drugu koru (takođe poprskati sosom), pa sipati fil, pa ponavljati postupak do kraja. Premazati je paradajz sosom i staviti da se peče na 200 stepeni, oko 20 minuta.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAČO, JOŠ JEDAN DAČA JE NA PUTU! Zašto je Okanović sinu dao ime po Danilu Lazoviću? Zajedno smo se molili Bogu