SLANA RECKAVA ŠTRUDLA: Doručak, užina i večera - sve u jednom! Vazdušasto testo punjeno sirom i slaninom
Napravite ovu vazdušastu slanu štrudlu sa sirom i slaninom i ne brinite za doručak, užinu ili večeru

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Potrebno je:
Za testo:
- 1 šolja (od 200 ml) mlakog mleka
- 1 šolja (od 200 ml) mlake vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- pola šolje (od 200 ml) ulja
- pakovanje suvog kvasca
- brašno
Za fil:
- 200 grama sira
- 1 jaje
- so
- 100 ml kiselog mleka
- slanina
Za premazivanje:
- Žumance
- Susam
Priprema:
U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira pet minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko jedan sat.
Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)