SLANA RECKAVA ŠTRUDLA: Doručak, užina i večera - sve u jednom! Vazdušasto testo punjeno sirom i slaninom

Novosti online

17. 08. 2023. u 10:00

Napravite ovu vazdušastu slanu štrudlu sa sirom i slaninom i ne brinite za doručak, užinu ili večeru

СЛАНА РЕЦКАВА ШТРУДЛА: Доручак, ужина и вечера - све у једном! Ваздушасто тесто пуњено сиром и сланином

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potrebno je:

Za testo:

  • 1 šolja (od 200 ml) mlakog mleka
  • 1 šolja (od 200 ml) mlake vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • pola šolje (od 200 ml) ulja
  • pakovanje suvog kvasca
  • brašno

Za fil:

  • 200 grama sira
  • 1 jaje
  • so
  • 100 ml kiselog mleka
  • slanina

Za premazivanje:

  • Žumance
  • Susam

Priprema:

U dublju plastičnu činiju stavite zagrejano mleko, vodu i ulje. Dodajte so, šećer i kvasac. Dodajte i malo brašna i ostavite da se kvasac aktivira pet minuta. Zatim postepeno sipajte brašno u činiju i mesite sve dok ne umesite srednje čvrsto testo. Ostavite testo da naraste oko jedan sat.

Nakon toga ga podelite na dva dela. Svaki deo razvijte što tanje, polovinu izreckajte nožem, a polovinu namažite filom od sira i jaja, a onda dodajte i slaninu - po želji. Umotajte stavite u tepsiju i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa, a potom još 5 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju