CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
CARSKU pitu obožavaju ljudi na ovim prostorima - lako se pravi, a ukus perfektan. Priprema carske pite sa ajvarom je izuzetno laka, a ukus fantastičan.
Neki je nazivaju i španska pita, a možete je praviti i u posnoj varijanti. Za doručak ili večeru je najbolja opcija, a sigurni smo da će nestati sa stola za tili čas.
Priprema:
* 5 jajeta
* 210 ml ulja
* 220 ml jogurta
* 210 g brašna
* 1 kesica praška za pecivo
* 8 g soli
* 180 g šunke
* 120 g kiselih krastavčića
* 70 g ajvara
* 160 g feta sira
Recept za carsku pitu sa ajvarom:
U činiji pomešajte jaja i so, pa ih umiksajte. Dok miksate, postepeno dodajte jogurt, pa ulje. Potom postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa ponovo umiksajte.
Šunku isecite na kockice, sig izgnječite, krastavčiće iseckajte na kolutiće, pa sve zajedno dodajte u smesu za carsku pitu. Na kraju dodajte ajvar i promešajte. Stavite pek papir, podmažite ga, pa izlijte smesu za carsku pitu. Pecite na 200°C oko 13-15 minuta, a potom na 180°C oko 15 minuta. Pokrijte krpom carskupitu sa ajvarom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa služite.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
04. 12. 2023. u 07:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)