MEKA JE I PUNOG UKUSA, A UZ AJVAR JOŠ SOČNIJA: Recept za proju sa krompirom
PROJA sa krompirom je jednostavna za pravljenje, ali vrlo meka i punog ukusa. Dobra stvar je što sastojke i količinu možete prilagođavati po želji.
Proja sa krompirom je jedna od varijacija za pravljenje proje. Nakon pečenja bude meka, a krompir joj daje puniji ukus. Recept za proju sa krompirom je u ovom slučaju sa pavlakom i sitnim sirom. Za veću količinu duplirajte smesu.
Potrebno:
* 500 g krompira
* 130 g palente ili kukuruznog griza
* 130 g brašna
* 60 ml ulja
* 2 jajeta
* 100 ml kisele pavlake ili jogurta
* 125 g sitnog sira
* so po ukusu
* ulje za podmazivanje pleha
* 1/2 praška za pecivo
Recept za proju sa krompirom:
Korak 1
Pripremite sve sastojke:
Sve sastojke za proju sa krompirom izvadite i unapred pripremite, kako bi bili spremni za korišćenje.
Korak 2
Pripremite krompir:
Da biste napravili proju sa krompirom prvo oljuštite krompire, sitno ih iseckajte, kuvajte pola sata i procedite. Nakon toga jaja umutite viljuškom i u njih ubacite, pavlaku, so, brašno i palentu i dobro promešajte. Nakon toga dodajte sitan sir, ulje i prethodno skuvani krompir, a potom dobro promešajte. Celu smešu stavite u tepsiju koja je prethodno nauljena, rasporedite i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODMAH ĆE NESTATI SA STOLA: Posne breskvice, najlepši kolači za svaku trpezu
03. 01. 2024. u 14:16
SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
05. 01. 2024. u 17:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (1)