ODLIČNA ZAMENA ZA HLEB, A ZA NJIHOVU PRIPREMU DOVOLJNO JE SAMO POLA SATA: Brzinske mini-lepinje od četiri sastojka
KOD kuće od osnovnih sastojaka, kao što su brašno, so, prašak za pecivo, ulje i mleko napravite najukusnije mekane mini-lepinje. Ovako pripremljene lepinje možete da služite sa slatkim ili slanim namazima, a uspeće svima iz prvog pokušaja.
Sastojci:
* 200 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 1 kašika ulja
* 130 ml mleka
Recept za brzinske mini-lepinje od 4 sastojka:
Korak 1:
Umesite testo
U posudu sipajte ulje i mleko, pa dodajte prosejano brašno, malo soli i prašak za pecivo. Umesite testo.
Korak 2:
Oblikujte lepinje
Dobijeno testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa pomoću čaše pravite okrugle oblike.
Korak 3:
Pržite lepinje
U tiganju pržite lepinje po 5 minuta sa svake strane.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)