POSNA PITA OD ŠAMPINJONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
Hrskavih kora i sočnog nadeva, idealna za dane Uskršnjeg posta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 100 g rendanog biljnog kačkavalja
- ulje za premazivanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok se tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Razvucite lisnato testo na radnoj površini i podelite ga na dva dela. Na prvi deo testa stavite smesu od pečuraka, pospite rendanim biljnim kačkavaljem, pa prekrijte drugim delom testa. Stavite premaz od ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok pita ne postane zlatnosmeđa.
(Trpeza)
Preporučujemo

PITA SA ŠLjIVAMA I ČOKOLADOM: Vrlo jednostavna poslastica, a tako ukusna
12. 03. 2024. u 20:30

OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)