RECEPTI KOJI ZADOVOLJAVAJU I VEGANE I GURMANE: Bezglutenski mafini sa spanaćem i mafini sa goveđom pršutom (FOTO)
KADA spomenemo reč "mafin", u glavi nam se uglavnom pojavi asocijacija na slatki kolač. Međutim, recepti koje vam danas donosimo opovrgavaju ovu predrasudu.
Bilo da ste vegan/vegeterijanac ili ljubitelj mesa, ovo jelo može biti pravi izbor za doručak.
Bezglutenski mafini sa spanaćem
Za ovaj sjajan doručak, koji je idealan ukoliko imate intoleranciju na gluten, potrebno vam je tek nekoliko namirnica.
Sastojci:
300 g barenog spanaća
1 šolja proteinskog brašna bundeve
pola šolje kukuruznog brašna
mala kašika sode bikarbone
mala kašika praška za pecivo
1 jaje (po želji)
malo vode
Priprema:
Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom. Pecite u rerni na 180˚ do 200˚, oko 40 minuta.
Mafini sa goveđom pršutom
Ukoliko ste ljubitelj mesa, ovaj recept će vam biti više po volji.
Sastojci:
1,5 šolja integralnog pšeničnog brašna
200 g seckane goveđe pršute
mala kašika sode bikarbone
malo vode
Priprema:
Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom. Pecite na 180˚ do 200˚, oko 40 minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)