LENJA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
Sve što vam je potrebno da upotpunite savršen dan koji je pred vama, jeste jedan dobar recept.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 4 šoljice brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Fil:
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1/2 kašičice origana
- po ukusu so i biber
Preliv:
- 2 jaja
- 180 ml kisele pavlake
Priprema:
Izdinstajte luk, a zatim dodajte mleveno meso i začine.
Za testo umutite jaja i dodajte jogurt i ulje, a zatim pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte kašičicu soli. Sve sjedinite i sipajte u tepsiju.
Za preliv umutite jaja i pavlaku.
Na testo nanesite fil od mesa i na kraju rasporedite preliv lepo po vrhu.
Ubacite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 stepeni, a kad porumeni, temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Pecite oko pola sata.
(trpeza)
Preporučujemo

MOŽE BITI MRSNA I POSNA: Bečka pita - Preukusna i veoma izdašna poslastica
04. 05. 2024. u 13:00

KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)