PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali
AKO ste ljubitelji palačinaka, a hoćete da spremite i nešto zdravo, ovaj recept je pun pogodak.
A mladog spanaća ima na svakom koraku.
Nema mekše i ukusnije pite, a priprema se očas posla.
Sastojci:
- 8 palačinki
Za nadev:
- 300 g sira
- 2 kašike kačkavalja
- 100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Za preliv:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Ispecite palačinke, a zatim izmrvite sir i dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve to dobro sjedinite. Nafilujte svaku palačinku sa dve kašike nadeva. Palačinke preklopite tako da dobijete kvadrat i ređajte ih u nauljen pleh. Nakon toga, napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, u koje ćete dodati jogurt, mleko i malo ulja. Sve to dobro sjedinite, zatim dodajte sir i promešajte.
Prijatno! (stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: "Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro"
SUDBINA nekada ume da se poigra sa nama i dovede nas pred neverovatna iskušenja. Nekada moramo da donesemo važne odluke koje mogu da nam promene tok sudbine.
28. 06. 2024. u 20:02
Komentari (0)