PITA OD PALAČINAKA I SPANAĆA: Ovakvu pitu do sada niste spremali
AKO ste ljubitelji palačinaka, a hoćete da spremite i nešto zdravo, ovaj recept je pun pogodak.

Foto: Shutterstock
A mladog spanaća ima na svakom koraku.
Nema mekše i ukusnije pite, a priprema se očas posla.
Sastojci:
- 8 palačinki
Za nadev:
- 300 g sira
- 2 kašike kačkavalja
- 100 g spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Za preliv:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Ispecite palačinke, a zatim izmrvite sir i dodajte jaje, spanać, kačkavalj i pavlaku i sve to dobro sjedinite. Nafilujte svaku palačinku sa dve kašike nadeva. Palačinke preklopite tako da dobijete kvadrat i ređajte ih u nauljen pleh. Nakon toga, napravite preliv, tako što ćete umutiti jaje, u koje ćete dodati jogurt, mleko i malo ulja. Sve to dobro sjedinite, zatim dodajte sir i promešajte.
Prelijte preko palačinki i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno! (stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)