DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI: Hrskavi, jeftini, a tako ukusni
Savršeni slani štapići - meki i vazdušasti kao iz pekare.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 500 g glatkog brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 3 kašike pavlake
- 50 ml ulja
- 250 ml mleka
Za slani preliv:
- 3 kašike glatkog brašna
- 3 kašike soli
- voda, po potrebi
Priprema:
U brašno dodati ulje, 3 velike kašike pavlake i nadošli kvasac. Postepeno dodavati toplo mleko i sa njim umesiti meko testo kao za hleb. Postavite testo na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Dignuto testo još jednom premesiti i od njega odvojiti loptice veličine jajeta. Svaku lopticu razvaljajte kao za tortilje pa je uvaljajte u rolat, pa u so. Pre nego što stavite štapiće u rernu, potrebno je da ih premažete mešavinom mleka i ulja. Pecite ih na 200 stepeni oko 15 minuta. Nekoliko minuta pre nego što budu gotovi, izvadite ih, polijte slanim prelivom i vratite u rernu da se završe. Napravite slani preliv od 3 kašike brašna, 3 kašike soli i tople vode. Polako dodajte vodu dok ne dobijete smesu malo gušću od smese za palačinke. (trpeza)
Preporučujemo
SOČNA BAKLAVA SA VIŠNjAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
27. 05. 2024. u 15:00
SOK OD KOPRIVE ZA IMUNITET I OSVEŽENjE: Domaći sirup odličnog ukusa
26. 05. 2024. u 13:00
NEKADA NAM TREBA NEŠTO DRUGAČIJE NA NAŠOJ TRPEZI: Probajte ukusan rikota namaz
27. 05. 2024. u 13:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)