PROVERENI RECEPT, IDEALNE ZA UŽINU, VEČERU ILI PRILOG: Domaće pogačice od četiri sastojka, gotove za 15 minuta
DANAS vam donosimo recept za domaće pogačice koje se prave od samo četiri sastojka, a mogu da se jedu sa slanim ili slatkim namazima.

Foto: Shutterstock
Možda ćete želeti da eksperimentišete, pa im dodajte sir ili šunku, ili čokoladu.
Sastojci:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
60 g putera hladnog, isečenog na kockice veličine graška
6 kašika mleka
Recept za domaće pogačice:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i naseckani puter. Dodajte mleko i mešajte dok se ne formira mekano testo. Ako je testo lepljivo, dodajte još brašna, po 1 kašiku. Ako je testo suvo, dodajte još mleka po 1 kašiku.
Prebacite testo na lagano pobrašnjenu površinu i mesite 20 sekundi, dodajući brašno ako testo postane lepljivo. Razvaljajte na debljinu od 1 cm i isecite čašom u oblike pogačica. Neisečeno testo izmesite i nastavite sa valjanjem i sečenjem pogačica. Poređajte u pleh i pecite dok ne porumene, oko 10 do 12 minuta. Uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠENSTVO "NA KAŠIKU": Aromatični potaž od krompira i praziluka
14. 06. 2024. u 11:00

BRZ, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Punjene tikvice bez mesa - lagana letnja varijanta
14. 06. 2024. u 09:00

ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENjA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
11. 06. 2024. u 15:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)