TORTILJA PITA SA POVRĆEM: Osvojiće vas na prvi zalogaj
Tortilja pite se prave jednostavno i na brzinu, pa su odličan predlog kada su napolju vrućine. Postoji puno različitih recepata za tortilja pite, a mi vam donosimo najbolji.
Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 kašika putera
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 300 ml neutralne pavlake
- 50 g feta sira
- 1 tortilja
- 150 g tvrdog sira
- parmezan
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa sipajte malo ulja. Dodajte brokoli isečen na cvetove i promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa dodajte sitno seckanu papriku i pospite italijanski začin. Pržite dok povrće ne omekša. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili sa pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte izdrobljeni feta sir i promešajte. U tepsiju stavite tortilju, tako da pokrije i ivice. Pospite rendani sir i parmezan, pa poređajte prženo povrće. Preko sipajte smesu od jaja i ponovo pospite sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NEMA DOVOLjNO NAFTE: Prestonica i zapad države BEZ STRUJE - milioni u mraku! Kolaps elektro-mreže u Kubi
MNOGI stanovnici ove države svakodnevno se suočavaju sa nestankom struje koji traje 20 sati ili duže.
03. 12. 2025. u 20:26
Komentari (0)