TORTILJA PITA SA POVRĆEM: Osvojiće vas na prvi zalogaj
Tortilja pite se prave jednostavno i na brzinu, pa su odličan predlog kada su napolju vrućine. Postoji puno različitih recepata za tortilja pite, a mi vam donosimo najbolji.

Foto Printskrin Youtube/kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 kašika putera
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 300 ml neutralne pavlake
- 50 g feta sira
- 1 tortilja
- 150 g tvrdog sira
- parmezan
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa sipajte malo ulja. Dodajte brokoli isečen na cvetove i promešajte. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa dodajte sitno seckanu papriku i pospite italijanski začin. Pržite dok povrće ne omekša. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili sa pavlakom za kuvanje. U tu smesu dodajte izdrobljeni feta sir i promešajte. U tepsiju stavite tortilju, tako da pokrije i ivice. Pospite rendani sir i parmezan, pa poređajte prženo povrće. Preko sipajte smesu od jaja i ponovo pospite sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)