TURSKA PITA BEZ KORA: Savršena pita koja se sprema za čas

Novosti online

22. 07. 2024. u 13:00

Idealna je za sve ljubitelje vegetarijanskih obroka, ali i sve druge koji vole ukusan zalogaj.

ТУРСКА ПИТА БЕЗ КОРА: Савршена пита  која се спрема за час

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 2 krompira
  • 2 paradajza
  • 3 zelene paprike
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 100 g feta sira
  • 1 čaša ulja
  • 1,5 čaša mleka
  • 3,5 šolje brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • rendani sir

Priprema:

Operite i očistite, a potom iseckajte na sitne kockice krompir, zelenu papriku i luk. Oljuštite kožicu sa paradajza, iseckajte ga i dodajte povrću.

Umutite jaja i prespite u posudu  gde je povrće, a potom dodajte so, isitnjenu fetu, zatim ulje i mleko.

Sve dobro promešajte, a potom dodajte brašno i prašak za pecivo.

Premažite dublju tepsiju sa puterom, sipajte smesu i pospite odozgo sa rendanim sirom.

Pecite na 200 stepeni oko 30 do 35 minuta.

Poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija