UKUSNE I PRAVE SE BRZO I LAKO: Jednostavne kiflice sa sirom, savršene za doručak (FOTO)

Novosti online

28. 08. 2024. u 07:00

KIFLICE sa sirom su tako ukusne i prave se brzo i lako, savršene su za doručak.

УКУСНЕ И ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Једноставне кифлице са сиром, савршене за доручак (ФОТО)

Foto: Instagram/@umraninlezzetlitarifleri

Sastojci:

250 grama putera

200 ml ulja
200 ml jogurta
2 jajeta (jedno žumance stavite na stranu)
1 kašika šećera u prahu
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
1 prašak za pecivo
700 g brašna
250 g kačkavalja, isečenog na kockice

Recept za jednostavne kiflice sa sirom:

Kako biste napravili ove kiflice, pomešajte sve sastojke za testo osim brašna u posudi. Kontrolisano dodajte brašno i umesite, da dobijete meko testo koje se ne lepi za ruke. Od gotovog testa otkidajte komade veličine oraha, zarolajte ih i lagano ih spljoštite pritiskajući ih rukama.

U sredinu ubacite kockicu kačkavalja, zatvorite i stavite na pleh. Premažite svaku kiflicu žumancetom koje ste prethodno stavili na stranu, napravite liniju na sredini peciva i posipajte susamom i crnim semenkama. Stavimo u zagrejanu rernu na 180 stepeni, i pecite dok ne postane zlatne boje. Servirajte i uživajte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tarifsunumm (@tariffsunumm)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom