EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
Nešto tako sočno niste odavno jeli.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa
- 2 šolje pirinča
- 250 g jogurta
- 1 srednja glavica crnog luka
za testo:
- 4 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje putera (oko 300 g)
- 1 kašičica soli
- malo celera
Priprema:
Staviti junetinu u lonac sa solju i celerom i kuvati dok ne omekša. Posebno obariti pirinač u slanoj vodi. Procediti ga. Dok se meso kuva pripremiti testo. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i puter i dodati vode koliko je potrebno da se dobije glatko testo. Podeliti ga na dva dela, tako da jedan bude veći i ostaviti ga da odstoji.
Kuvano meso iseći na kockice. Iseckati luk i izdinstati sa mesom na puteru. Dodati pirinač. Nakon toga, skloniti sa vatre, dodati jogurt i lagano promešati.
Veći deo testa razvući i staviti u namašćen pleh, tako da krajevi prelaze preko ivica pleha. Zatim sipati fil od mesa i pirinča i preklopiti manjom korom. Namastiti i preko nje preklopiti višak donje kore. Pitu peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi oko 1 sat.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)