MINI-PICE OD LISNATOG TESTA SA PILETINOM: Najjednostavniji recept za pecivo kao iz pekare
Mini-pice od lisnatog testa sa piletinom mogu da budu odličan prilog, ili koktel pecivo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g smrznutog lisnatog testa, odmrznuto
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 6 traka slanine
- 2 srednja praziluka (samo beli delovi), naseckana
- 1 srednja žuta paprika, narezana na kockice
- 240 g iseckane piletine za pečenje
- 230 g krem sira, omekšanog
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- sitno seckani svež peršun i još seckane paprike
Priprema:
Za mini pice od lisnatog testa zagrejte rernu na 200°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvijte 1 list lisnatog testa. Koristeći okrugli rezač, isecite 6 krugova. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Razvijte drugi list testa. Isecite još 6 krugova, pa pomoću rezača manjeg obima (ili manje staklene čaše) isecite centar svakog kruga. Stavite prstenove na krugove koji se nalaze na plehu. Stavite centralne krugove takođe na pleh za pečenje. U maloj činiji umutite jaje i vodu, a premažite testo. Pecite dok ne porumeni, 20-25 minuta i ohladite na rešetki. U međuvremenu, u velikom tiganju, pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite na papirne ubruse da se ocede. Propržite na istom ulju praziluk i biber, 5-7 minuta. Smanjite toplotu, pa pomešajte slaninu, piletinu, krem sir, so i biber. Promešajte pa skloniti sa vatre. Kada se dovoljno ohladi, filom ispunite ispečene krugove od lisnatog testa. Pospite peršunom i biberom i servirajte sa malim središnjim pecivom sa strane.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00

RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00

UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)