POLJSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se

Jovana Vasić

19. 12. 2024. u 13:00

Odlične su za doručak ili večeru.

ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 150 g pirea
  • 150 g feta sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja

Priprema: 

Pomešati brašno, so, jaje i ulje i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata, pa ga razvući oklagijom na debljinu 5 mm. Čašom vaditi krugove prečnika 8 cm. Pomešati pire krompir i sir, i stavljati fil kašičicom na sredinu piroške. Presaviti krug na pola i spojiti ivice. Pritisnuti ih viljuškom da se ne otvore. U šerpi prokuvati vodu uz dodatak malo ulja, pa stavljati piroške. Kuvane su kad isplivaju na površinu.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub