POSNA CARSKA PITA: Brza priprema i šarenoliki izgled je izdvajaju od svih jela
Vreme posta je i dalje, pa se domaćice dovijaju koje recepte da iskoriste i tako obraduju svoje ukućane.

Foto: Shutterstock
Jedan od njih je i recept za posnu carsku pitu, koja se olako sprema, a idealna je za doručak ili za laganu večeru.
Sastojci:
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 šolje vode
- 2 briketa spanaća
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 manje crvene paprike
- pola šolje kukuruza
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
- malo bibera
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno i dodajte mu vodu. Briket spanaća odledite, iseckajte ako je potrebno i ubacite u činiju sa brašnom. Potom, iseckajte crni luk na sitnije kocke, a crvenu papriku možete i malo krupnije. Kukuruz, ako je iz konzerve, dobro procedite, pa ga kroz mlaz vode sa česme properite i ponovo dobro ocedite i ubacite u činiju. Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i malo bibera. Smesu dobro promešajte sve dok ne postane glatka. U pleh koji ćete peći carsku pitu, izlijte smesu i poravnajte. Pecite je na 180 stepeni najmanje 30 minuta, sve dok se ne stvori korica na vrhu pite. Kada bude gotova, izvadite je iz rerne i ostavite malo da se ohladi i tek onda isecite na željene komade.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA PITA SA PEČURKAMA: Brzo se priprema i garantuje savršen ukus
18. 12. 2024. u 07:00

POSNA KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA: Izdašna i idealna u svako doba dana (VIDEO)
09. 12. 2024. u 11:37

PITA SA SIROM I KROMPIROM: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu
07. 12. 2024. u 07:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)