TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 150 ml mlake vode
Priprema:
Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom. Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
(trpeza)
Preporučujemo
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)