PO OVOM RECEPTU LAKO ISPADA SVAKOJ DOMAĆICI: Evo kako da napravite domaće lisnato testo
Domaće lisnato testo se pravi brzinski, samo je potrebno da odstoji u frižideru ili zamrzivaču.

Foto Shutterstock
Sastojci:
200 g putera sobne temperature
1 jaje
1/3 kašičice soli
450 g brašna
Recept za domaće lisnato testo:
Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.
Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

LEPINjE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo
09. 02. 2025. u 09:00

SOČNO KREMASTO UŽIVANjE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom
08. 02. 2025. u 10:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)