PO OVOM RECEPTU LAKO ISPADA SVAKOJ DOMAĆICI: Evo kako da napravite domaće lisnato testo
Domaće lisnato testo se pravi brzinski, samo je potrebno da odstoji u frižideru ili zamrzivaču.

Foto Shutterstock
Sastojci:
200 g putera sobne temperature
1 jaje
1/3 kašičice soli
450 g brašna
Recept za domaće lisnato testo:
Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.
Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

LEPINjE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo
09. 02. 2025. u 09:00

SOČNO KREMASTO UŽIVANjE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom
08. 02. 2025. u 10:00

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

BILI KAO BRAĆA TRIDESET GODINA: Dejo pocepao sliku s njim - nekadašnji reprezentativac otkrio razloge svađe
LEGENDARNI fudbaler Dejan Savićević pre nekoliko godina pocepao je fotografiju sa nekadašnjim saigračem i velikim prijateljem Brankom Brnovićem.
11. 05. 2025. u 10:29
Komentari (0)