PECIVO SA OVASOM I TIKVICAMA: Sadrži sve što vam je potrebno za dobar početak dana

Jovana Vasić

05. 03. 2025. u 07:00

Pecivo od tikvica je lagano, ukusno jelo idealno za doručak, užinu ili lagani obrok. Ovaj jednostavan recept je odličan način da uživate uz minimalan napor u hranljivom, a ujedno ukusnom jelu.

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 30 g ovsenih pahuljica
  • 100 g rendanog sira (čedar, mocarela ili po želji)
  • 2 jaja
  • Crni biber
  • Mladi luk (opciono, seckani)

Priprema:

Narežite tikvice na tanke kolutove. Pospite solju i ostavite 10 minuta da izvuče višak vlage. Osušite tikvice papirnim ubrusom. U velikoj posudi pomešajte tikvice, ovsene pahuljice, rendani sir i jaja. Začinite crnim biberom i dobro promešajte. Po želji umešajte seckani mladi luk za dodatnu aromu.

Zagrejte rernu na 180°C. Prebacite smesu u podmazan pleh ili pospite smesu preko papira za pečenje. Pecite 20 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se malo ohladi pre serviranja. Uživajte u toplom doručku ili na sobnoj temperaturi, uz svežu salatu. Možete poslužite sa kašičicom pavlake ili jogurta.

Takođe ovo može biti pored ukusnog doručka i prilog uz ručak, kao što je pečena piletina ili riba.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Banke su ključne za ekonomski rast i oporavak