PECIVO SA OVASOM I TIKVICAMA: Sadrži sve što vam je potrebno za dobar početak dana
Pecivo od tikvica je lagano, ukusno jelo idealno za doručak, užinu ili lagani obrok. Ovaj jednostavan recept je odličan način da uživate uz minimalan napor u hranljivom, a ujedno ukusnom jelu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 kašičica soli
- 30 g ovsenih pahuljica
- 100 g rendanog sira (čedar, mocarela ili po želji)
- 2 jaja
- Crni biber
- Mladi luk (opciono, seckani)
Priprema:
Narežite tikvice na tanke kolutove. Pospite solju i ostavite 10 minuta da izvuče višak vlage. Osušite tikvice papirnim ubrusom. U velikoj posudi pomešajte tikvice, ovsene pahuljice, rendani sir i jaja. Začinite crnim biberom i dobro promešajte. Po želji umešajte seckani mladi luk za dodatnu aromu.
Zagrejte rernu na 180°C. Prebacite smesu u podmazan pleh ili pospite smesu preko papira za pečenje. Pecite 20 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se malo ohladi pre serviranja. Uživajte u toplom doručku ili na sobnoj temperaturi, uz svežu salatu. Možete poslužite sa kašičicom pavlake ili jogurta.
Takođe ovo može biti pored ukusnog doručka i prilog uz ručak, kao što je pečena piletina ili riba.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
28. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE SA MASLINAMA: Svaki zalogaj je pravo uživanje
15. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)